8.5 C
New York
vrijdag 18 oktober 2024

Vrachtwagen vol gevaarlijke chemicaliën aangetroffen op bedrijventerrein Waddinxveen

In een vrachtwagen op bedrijventerrein Doelwijk  in Waddinxveen heeft de politie 25 vaten met verschillende gevaarlijke stoffen aangetroffen. De vondst werd dinsdagmiddag 8 mei gedaan. De vrachtwagen stond ergens op het bedrijventerrein langs de weg geparkeerd. De politie heeft eerst laten onderzoeken of de stoffen gevaar vormden voor de omgeving. Hiervoor is ook de hulp ingeroepen van een adviseur gevaarlijke stoffen van de brandweer.

De verschillende vaten bleken goed dicht te zitten waardoor er voor de omgeving geen direct gevaar was. Hierna zijn de vaten door een gespecialiseerd bedrijf afgevoerd. De politie doet verder onderzoek naar de zaak. De vrachtwagen was volgens de openbare gegevens van de RDW niet verzekerd. De eigenaar van de vrachtwagen mag binnenkort aan de politie uitleggen hoe het komt dat de vrachtwagen daar stond met de bijzondere lading. Naast de vaten lagen er ook hoog vermogen stroomkabels in het voertuig samen met een verdeelstation.

Een dergelijke lading met chemicaliën en spullen doet vermoeden dat de vondst te maken heeft met het maken van chemische drugs. Of dit ook daadwerkelijk zo is wordt door de politie onderzocht. Voorlopig wordt de vondst in ieder geval als een milieudelict behandeld waardoor er hoge boetes uitgedeeld kunnen worden.

vrachtwagen met chemicalien

 

 

Advertentie