Overstekende eendjes leiden tot twee gewonden bij aanrijding A20

Een overstekende eend met pijltjes heeft vanmiddag rond 13:00 geleid tot een aanrijding op de A20 ter hoogte van de oprit Nieuwerkerk aan den IJssel. Een bestuurder remde om de eend een kans op overleven te geven, echter twee achterop komende automobilisten hadden dit niet tijdig in de gaten. Het resultaat was een kop-staart botsing waarbij 2 gewonden vielen. Het remmende voertuig had dit waarschijnlijk niet in de gaten en is doorgereden.

Een vrachtwagen maakte een blokkade om voertuigen en personen af te schermen na de aanrijding tot de hulpdiensten verschenen. Beide gewonden zijn naar het ziekenhuis overgebracht. De betrokken voertuigen zijn door de berger afgevoerd. Eén voertuig zal waarschijnlijk total loss verklaard worden. Het verkeer werd via de enige overgebleven rijstrook geleid, wat heeft geleid tot grote files. In deze files kregen twee automobilisten wat onmin met elkaar. Zij zijn door de politie uit de file gehaald en streng toegesproken.