8.5 C
New York
zaterdag 13 april 2024

De ‘kicksen’ van Memphis nu in oudheidkamer in Moordrecht

Wethouder Daan de Haas heeft gisteren de nieuwe expositie in de Oudheidmaker van Moordrecht geopend. De historische vereniging heeft een expositie samengesteld met het thema Sport in Moordrecht waarbij diverse kleine en grote items worden getoond. Zo zijn er veel spullen ter beschikking gesteld door de Moordrechtse IJsclub en is er het sportpak dat Judith Vis droeg tijdens de Olympische Spelen in Sotsji in 2014, waar ze de vierde plaats veroverde bij het bobsleeën. Wethouder de Haas is zelf ook een fanatiek sporter en vulde ter plaatse de tentoonstelling aan met een foto van het volleybalteam van MVC, waar hij in zit en kampioen is geworden dit jaar.

Voorzitter Marijke Edel was blij dat er diverse sportclubs ook bij de opening was en is trots dat ze van Memphis Depay, geboren in Moordrecht, zijn oude voetbalschoenen had. De moeder van Memphis was dan ook bij de opening en vertelde stralend vol trots dat haar zoon afgelopen maand in de Franse competitie is uitgeroepen als beste speler van de maand.  De korfbalvereniging IJsselvogels hebben ook diverse items ter beschikking gesteld zoals een shirt van het nationale elftal van Taiwan die in 2008 en 2010 oefenwedstrijden speelden in Moordrecht. De tentoonstelling is te zien op elke 2e zaterdag van de maand in de oudheidkamer in het Oude Weeshuis aan het Westeinde 1 in Moordrecht.

Cora Schensema trots op de kicksen van haar zoon Memphis Depay
Shirt van Taiwan, geschonken aan de IJsselvogels na korfbal oefenwedstrijden in Moordrecht
Bobsleepak van Judith Vis gedragen tijdens de Olympische Spelen van Sjotsi
Wethouder de Haas met zijn eigen cadeau voor de tentoonstelling
Marijke Edel, Cora Schensema en Daan de Haas
Groot aandeel van Moordrechtse IJsclub in de expositie
Advertentie