Renovatie perrons station Nieuwerkerk aan den IJssel op schema

Dat er nogal wat klachten zijn over station Nieuwerkerk aan den IJssel is duidelijk naar voren gekomen in eerdere berichten. ProRail heeft naar de kritiek geluisterd en is hard bezig om het station toonbaar te maken.

Het weekend na Hemelvaartsdag is door ProRail gebruikt om de perrons aan te pakken. De losse betonplaten die klapperen als de intercity langs komt zijn vervangen. Ook zijn de ruimten tussen de betonplaten geminimaliseerd. Nu het treinverkeer, mede vanwege werkzaamheden aan station Rotterdam Alexander, buiten dienst is gesteld wordt er hard gewerkt op het Nieuwerkerkse treinstation. Naar verwachting is men zondag 13 mei klaar en kan maandag de treindienst weer hervat worden.

Vrijdag 11 mei werden met een kraan nieuwe betonplaten gebracht en daarna konden kranen, die op de rails stonden, de platen op de juiste plek plaatsen. Tijdens afgelopen weekend werd gekeken naar het ‘meubilair’ en andere elementen op de perrons. Eerder liet een woordvoerder van ProRail weten aan Gouwe IJssel Nieuws dat een aannemer de kwaliteit van het ‘kunstwerk’ zal beoordelen. Dit betreft het viaduct van het station. De verwachting is dat aan het viaduct eveneens reparaties zullen worden uitgevoerd.

Met instemming van de dienstdoende veiligheidsmedewerker namens ProRail kon de redactie verslag maken van de werkzaamheden

.