8.5 C
New York
donderdag 9 juli 2020

Zuidplas teams bijna klaar voor de RoPaRun

Elk jaar wordt er tijdens het pinksterweekeinde een hardloopestafette gehouden waarmee geld wordt ingezameld voor het motto “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”. 

Het geld dat wordt opgehaald tijdens het evenement Roparun wordt toegekend aan instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan het motto van Roparun. De estafette race gaat van Parijs of Hamburg naar Rotterdam en wordt gedaan door hardlopers die worden begeleid door fietsers en een crew met coordinatoren, kookstaf, masseurs, technici en chauffeurs. Gouwe IJssel Nieuws heeft de drie deelnemende teams uit Zuidplas een paar vragen gesteld in hoeverre ze klaar zijn voor deze monsterklus. Van twee teams hebben we ook reactie gekregen.

Allereerst team 082 ABS Den Elzen & Preuninger die op de tussenstand staan van €18.522,54.  In de voorbereiding raakte dit team een loper kwijt, aan het doel waarvoor de RoParun is bedoeld en dat heeft impact op een team. De voorbereiding is goed geweest en met een kerstfeest met John de Bever in Rustwat en een Gourmetavond bij v.v. Nieuwerkerk werd veel geld opgehaald. Volgens woordvoerder Leo Veraart is het team wel voorbereid op de run behalve op vreselijke sneeuwstormen en op veel slaap. Dat laatste zal zeker een utopie zijn tijdens een RoPaRun. Veraart roept Zuidplassenaren op om te sponsoren omdat veel lopers er vandaan komen of er banden mee hebben.

Bij team 244 Run2help is men niet klaar maar het gaat goedkomen. Dat vertrouwen heeft teamcaptain Ton Bakker  wel :”Steeds weer als ik zeg we zijn klaar dan gebeurt er weer iets wat nou net niet uit komt. ” Elk jaar is dat goedgekomen dus zal nu ook wel goed gaan komen, er zijn nog een paar dagen om het te regelen. Dit team heeft niet alleen leden uit Zuidplas maar ook uit andere redenen. Er is hard gewerkt om een zo hoog mogelijk bedrag binnen te halen in diverse regio’s. Het team van Bakker staat op 2.806,00 euro en dat mag meer worden,maar buiten goede opbrenst wil Bakker ook compleet in Rotterdam te mogen finishen en weer veilig thuis kunnen komen.

Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven

We hebben ook team 070 Zeparo uit Zevenhuizen en Moerkapelle gevraagd om een reactie. Helaas hebben we dat niet gekregen maar ze staan in een tussenstand op €10.511,89. Oud deelnemer en gemeenteraadslid Jan Baas beschreef de tocht als “Op een sportieve manier meehelpen om de mensen met kanker te steunen. Het is een tocht vol emotie en vriendschappen”. Zaterdag starten de teams in Parijs of Hamburg en maandag komen ze aan in Rotterdam. Donaties kunnen op de volgende links :

Team 82 ABS Den Elzen & Preuninger – Nieuwerkerk aan den IJssel

Team 244 – Run2Help – Nieuwerkerk aan den IJssel

Team 70 ZoPaRo – Zevenhuizen en Moerkapelle

Foto : aankomst team 244 op de Coolsingel in 2014

Volg het laatste nieuws

2,272FansLike
322VolgersVolg
499VolgersVolg