8.5 C
New York
zaterdag 13 april 2024

Sfeervol Montmartre aan de IJssel met stralend weer

Net als voorgaande jaren was er tijdens de pinksterdagen het gratis Montmartre aan den IJssel op Leefgoed de Olifant langs de IJsseldijk nabij de werkhaven Hitland in Nieuwerkerk aan den IJssel. In diverse kramen lieten 25 kunstenaars hun creaties zien: kunst, keramiek en bijzondere huisvlijt. Ondertussen was er muzikale begeleiding en het mooie weer gaf een extra sfeer aan het evenement dat heel veel bezoekers trok. De eerder al geopende beeldentuin werd ook goed gezocht en de combinatie van moderne kunst in de lage polder en de rust van het landgoed maakte het geheel erg sfeervol. Midden in de beeldentuin staat op grote hoogte een ooievaarsnest waarbij het stel vooral met belangstelling keken naar alle “vreemde vogels” die beneden liepen.
Bart Belonje en Ariann Kraaijeveld van Stichting Leefgoed de Olifant, die de organisatie voor zijn rekening neemt, zijn er bijzonder trots op dat dit evenement in zo’n korte tijd kon uitgroeien tot een begrip. De Kas die dit jaar voor het eerst dienst doet, draagt bij aan het succes van alle uitverkochte en volle evenementen die dit voorjaar al plaatsvonden. De stichting probeert vooral de rust en het landschappelijke karakter van het Leefgoed te bewaken door alles intiem en sfeervol te houden. De focus ligt op volwassen publiek dat van kunst, cultuur en natuur wil genieten.
 
Advertentie