8.5 C
New York
zaterdag 2 maart 2024

Privacy en auteursrecht; wat zijn jouw rechten en plichten

Op 25 mei 2018 gaat de nieuwe privacywet in. In dit artikel willen we je wijzen op jouw rechten én plichten bij het bezoek van deze website.

Met de komst van de nieuwe privacywet krijg jij als bezoeker meer zeggenschap over je eigen persoonsgegevens. Zo krijg je als bezoeker bijvoorbeeld het recht om vergeten te worden.
Dat betekent dat je het recht hebt om de persoonsgegevens die wij over jou opslaan te laten verwijderen. Dit geldt bijvoorbeeld als je ingeschreven bent voor onze weekkrant of als je geregistreerd bent op deze website. Ook heb je het recht om je persoonsgegevens aan te laten passen of aan te laten vullen.

Je rechten op verwijdering, aanpassing en aanvulling van persoonsgegevens gelden niet voor de journalistieke berichtgeving van Gouwe IJssel Nieuws. De Nederlandse wetgever heeft hiervoor een uitzondering gemaakt. Dat neemt niet weg dat Gouwe IJssel Nieuws altijd zorgvuldig met je gegevens omgaat. Zo publiceert Gouwe IJssel Nieuws bijvoorbeeld als regel geen leesbare kentekenplaten of voor- en achternamen bij de berichtgeving over een ongeval. Bij de berichtgeving over bijvoorbeeld een raadsvergadering zullen we er vaak wel voor kiezen om de voor- of achternaam van een raadslid te benoemen. Gouwe IJssel Nieuws maakt altijd de afweging welke journalistieke meerwaarde het publiceren van persoonsgegevens heeft.

Naast rechten heb je als bezoeker van deze nieuwssite ook een aantal plichten. Zo verwacht Gouwe IJssel Nieuws van bezoekers dat zij het auteursrecht van deze website respecteren. Het is bijvoorbeeld niet toegestaan dat je (delen van) de berichten of foto’s van deze website kopieert of ergens anders publiceert. We waarderen het natuurlijk wel als je een link naar onze berichten deelt. Onder elk artikel kun je eenvoudig onze berichten delen via Facebook, Twitter, Whatsapp én e-mail.

Als uitwerking van de AVG heeft Gouwe IJssel Nieuws een leesbare privacyverklaring opgesteld. In deze verklaring staat precies wat we met je persoonsgegevens doen.

 

Advertentie