8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Man met wapenarsenaal aangehouden in Waddinxveen

Een 35-jarige man uit Waddinxveen is afgelopen week aangehouden vanwege een voorraad vuurwapens in zijn woning. De politie kwam het wapentuig op het spoor na het uitpluizen van online advertenties. Het onderzoek werd gestart in Rotterdam-Zuid waarna het spoor naar Waddinxveen wees.Tijdens een onderzoek van de politie-eenheid Rotterdam Rijnmond kwam men op het spoor van een 35 jarige man uit Waddinxveen. Tijdens de inval in zijn woning bleek het spoor zeker niet doodlopend.  Uiteindelijk heeft de politie in de woning zes vuurwapens, twee luchtdrukwapens en imitatiewapen gevonden. Maar ook een vervalst politielegitimatiebewijs, een zwaar vest, politiekoppel en munitie.  De 35-jarige man werd aangehouden en is afgelopen vrijdag voorgeleid. Hij is voor 14 dagen in bewaring gesteld. Of de man daadwerkelijk handelde in wapens en wat zijn rol was wordt nog onderzocht.

Onderzoek naar illegale wapenhandel maakt onderdeel uit van de Rotterdamse aanpak van excessief geweld. “Daarbij gaat het niet alleen om het van straat halen van wapens,” zegt de Rotterdamse districtschef Wim Hoek. “We investeren ook in het vergaren van informatie over wapenstromen. We zien wapenhandelaren als essentiële dienstverleners voor de georganiseerde misdaad. Het is belangrijk om hen aan te pakken.”  Om deze ‘facilitators’ te vinden, onderzoeken o.a. medewerkers van de Intelligence afdeling hun online bronnen om te kijken waar de handel allemaal plaats vindt. Recent vonden zij een advertentie waarbij vuurwapens werden aangeboden. Dit was aanleiding voor de recherche in Rotterdam-Zuid om een groter onderzoek in te stellen.

Wapens worden vaak gebruikt voor allerlei criminele activiteiten en zeker het gebruik van automatische wapens worden tegenwoordig niet alleen voor liquidaties maar ook voor overvallen en plofkraken gebruikt. De politie is daarom extra op jacht om deze wapens en hun handelaren van de straat te halen.

Indien u een vermoeden heeft van dergelijke handelaren of andere misdaden kunt u altijd contact opnemen met meld misdaad anoniem op 0800-7000

Bron foto : wapenvondst in Waddinxveen, door politie.nl

 

Advertentie