8.5 C
New York
dinsdag 22 juni 2021

Feestje bij heipaal nieuw gemeentehuis Zuidplas

Zuidplas burgemeester Gert-Jan Kats heeft samen met wethouder Daan de Haas en de kinderburgemeester Quinty Kalmeijer een “feestelijke heipaal” voor het nieuwe gemeentehuis van Zuidplas de grond in gedreven. Het feestje werd woensdag 30 mei gevierd op de bouwplaats midden in Nieuwerkerk aan den IJssel. De officiële handeling werd vorige week nog een weekje uitgesteld omdat men nog niet kon beginnen met de heiwerkzaamheden. Inmiddels was men op de bouwplaats al wel een aantal dagen begonnen zodat van een eerste paal geen sprake meer was en er maar voor een feestelijk paal gekozen werd.

Terwijl veel inwoners nog steeds niet begrijpen waarom de sloop en nieuwbouw van het gemeentehuis nodig is was er voor de genodigden een tent opgezet en ruimte gemaakt voor een bescheiden feestje. De gemeente Zuidplas bouwt op de locatie van het oude gemeentehuis een nieuw onderkomen. Het pand wordt zelfs een beetje kleiner dan het bijna 30-jarige pand wat er stond. Door een betere indeling moeten toch alle ambtenaren straks in het gemeentehuis passen zodat het kantoorgebouw de Saffier kan worden afgestoten. Tijdens de bouw hebben alle ambtenaren onderdak gevonden in dit kantoor.

De bouwer liet woensdagmiddag weten dat het heien iets langer duurt per heipaal dan gepland. De heipalen zakken net iets minder snel de slappe bodem in waardoor er meer werk is voor het heiblok. In totaal gaan er ruim honderd palen de grond in. De vertraging heeft verder geen gevolgen voor de bouw. Deze zomer moet nog voor de bouwvakantie het casco staan. Volgend voorjaar moet het hele pand klaar zijn. Eerder liep het project wel forse vertraging op doordat het “oude gemeentehuis” naast ambtenaren ook door vleermuizen werd bewoond.

heipaal zuidplas

De feestelijke paal voor hij de grond in ging

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg