8.5 C
New York
donderdag 18 april 2024

Twee motorrijders betrokken bij ernstig ongeval op Schielands Hoge Zeedijk

Bij een ernstig ongeval op de dijk van de Hollandsche IJssel bij Moordrecht zijn zondagavond 3 juni twee zwaargewonden gevallen. Daarnaast is er één persoon met lichtere verwondingen per ambulance afgevoerd. De drie slachtoffers zaten op twee motoren. Op één van de voertuigen zaten twee personen. De motoren liggen op de rijbaan vlakbij de recreatieparken bij Moordrecht.  Naast drie ambulances is ook de traumahelikopter ter plaatse geweest voor hulpverlening. De trauma-arts is uiteindelijk met één van de ambulances mee naar Erasmus MC in Rotterdam. De andere twee zijn naar het ziekenhuis in Gouda gebracht.

Het ongeval gebeurde zondagavond net iets na half negen. De politie doet onderzoek naar de precieze oorzaak van het ongeval. Uit dat onderzoek blijkt dat de motoren frontaal op elkaar geklapt zijn. Buiten de twee motoren waren er geen andere weggebruikers bij het ongeval betrokken. Zeker één van de slachtoffers had geen beschermende motorkleding aan. De zwaargewonde bestuurder had de motor geleend van iemand om even een stukje te rijden. De slachtoffers zouden uit Gouda komen.

De traumahelikopter stond op de Schielands Hoge Zeedijk tussen Moordrecht en Gouda. De dijk was in beide richtingen afgesloten voor het verkeer. Het verkeer werd over de smalle weg onder de dijk geleid. Gezien het tijdstip van het ongeval was dit geen groot probleem. Een politiehelikopter heeft enige tijd boven het ongeval gevlogen en de locatie vastgelegd. De inzet van de traumahelikopter vlak bij Moordrecht trok veel nieuwsgierige kijkers. Vanwege de forse inzet voor de ambulancedienst kwam één van de ambulances uit de regio Haaglanden naar de locatie van het ongeval.

ongeval motoren

ongeval moordrecht traumahelikopter

Advertentie