Post NL haalt 1 op 3 brievenbussen weg in Zuidplas en Waddinxveen (met kaart)

Post-NL heeft op 6 juni in een persbericht laten weten dat 1 op de 3 brievenbussen op straat in de gemeenten Zuidplas en Waddinxveen weggehaald gaan worden.  De reden voor de aanpassing is volgens Post NL dat we in Nederland steeds minder post versturen. “Brievenbussen die weinig worden gebruikt, verwijderen of verplaatsen we naar plekken waar veel mensen komen zoals winkelcentra, supermarkten of locaties aan het begin van een woonwijk” stelt het postbedrijf in het bericht.

In het dorp Zevenhuizen verdwijnen bijna de helft van de brievenbussen, vooral in de buitengebieden. Ook het buurtschap Ver Hitland verliest haar enige brievenbus. In Nieuwerkerk gaat de Post NL bezem vooral door de wijk Dorrestein die de helft van haar brievenbussen verliest. Post NL blijft volgens haar persbericht wel voldoen aan de in de postwet gestelde normen qua afstand. Ook hebben diverse ouderenorganisaties de kans gehad inspraak te kunnen bieden.

Vanaf 30 juni 2018 voeren we de eerste veranderingen in het netwerk van brievenbussen in de gemeenten door.  De aanpassingen zijn begin augustus 2018 gerealiseerd. Als een brievenbus vervalt, wordt dit minimaal drie weken van tevoren op de betreffende brievenbus zelf aangegeven. Bewoners ontvangen op het huisadres een brief met informatie over de veranderingen. Informatie is ook te vinden op postnl.nl/brievenbus. De locatiewijzer op deze pagina helpt bij het vinden van de dichtstbijzijnde brievenbus.

Gouwe IJssel Nieuws heeft de veranderingen al op twee kaarten gezet :
GEMEENTE ZUIDPLAS:

GEMEENTE WADDINXVEEN