Gemeente toont drie grote bomen in virtueel gemeentehuis

De gemeente Zuidplas heeft maandag 11 juni een aantal virtuele foto’s van de binnenkant van het nieuwe gemeentehuis vrijgegeven. De afbeeldingen zijn gemaakt van een virtuele versie van het pand dat op dit moment gebouwd wordt.

De bouwtekeningen van het nieuwe gebouw aan het Raadhuisplein in Nieuwerkerk zijn omgezet in een 3D model. Hierdoor is het mogelijk om virtueel door het nieuwe gemeentehuis te lopen. Eerder liep burgemeester Gert-Jan Kats al virtueel door het nieuwe gebouw. De bedoeling van de virtuele weergave is dat voor de daadwerkelijke bouw al gecontroleerd kan worden of zaken ook werken zoals ze bedacht zijn op tekening. Hiermee wordt voorkomen dat er achteraf nog aanpassingen moeten plaatsvinden tijdens de daadwerkelijke bouw van het gemeentehuis.

Opvallend aan de vier voorbeelden die de gemeente heeft vrijgegeven is dat er in de centrale hal een drietal forse bomen geplaatst zijn. De vloeren op de benedenverdieping zijn wit en de vloeren op de bovenverdieping zijn groen volgens de afbeeldingen. Hiermee lijkt Zuidplas de sfeer van een park te willen nabootsen in het nieuwe gemeentehuis dat verder uit veel glas, witte muren en zwarte deuren en trappen bestaat.

Of ook inwoners de gelegenheid krijgen om het nieuwe gemeentehuis alvast virtueel door te wandelen heeft de gemeente niet bekendgemaakt.

 

Afbeeldingen: Gemeente Zuidplas