8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Grote rookwolken over de regio door brand Vlambloem Rotterdam

Aan de Vlambloem in Rotterdam Ommoord is zaterdagmorgen 16 juni een grote brand uitgebroken. Rookwolken trekken in de richting van Nesselande, Zevenhuizen en Nieuwerkerk. De brand is zaterdagmorgen rond 10.40 uur bij de hulpdiensten gemeld. Het vuur heeft zich over het volledige pand van het garagebedrijf verspreid. Er zou sprake zijn van twee gewonden. De slachtoffers zijn naar het ziekenhuis vervoerd.

Naast de brandweer zijn er ook ambulances en een traumahelikopter naar de plaats van het incident gestuurd. Getuigen zeggen dat er in het garagebedrijf iets ontploft is. De hulpdiensten spreken inmiddels van een Grip 2 situatie. Dit houdt in dat er sprake is van een groot incident waarbij er afstemming tussen de verschillende hulpdiensten nodig is en dat het incident een groter gebied kan treffen dan alleen de locatie van de brand.

De veiligheidsregio Rotterdam zegt dat er sprake is van zeer veel rook en roept op om uit de rook te blijven omdat deze altijd gevaarlijk is. De grote rookwolken trekken veel bekijks. Door de toeloop van nieuwsgierigen worden de hulpdiensten gehinderd laat de veiligheidsregio weten. Ook is de rook voor omstanders niet goed voor de gezondheid. Verkeersregelaars sturen automobilisten die Ommoord binnen willen rijden een andere richting op. In het gebied waar de rookwolk over trekt is een NL-Alert verspreid.

De brandweer die uit de hele regio Rotterdam is gealarmeerd heeft rond het middaguur ook ondersteuning gekregen uit de regio Haaglanden. Een peloton dat bestaat uit meerdere voertuigen is onderweg naar de Maasstad. De gemeente Zuidplas laat om 13:35 uur weten dat roetdeeltjes kunnen neerslaan in Zevenhuizen.

De rookwolken boven de oude dorpskerk van Nieuwerkerk

grote brand Vlambloem Rotterdam

 

Advertentie