8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Heel veel mensen urenlang in de weer voor ontsnapte hond

Een loslopende gewonde hond heeft veel mensen urenlang op de been gebracht in een poging om de hond te vangen. De hond werd zondagmorgen 17 juni voor tien uur gezien op de Vierde Tochtweg bij Moordrecht. Het beest had duidelijk sporen van verwondingen. Een baasje werd echter niet gezien en ook liet de hond zich niet vangen. Uiteindelijk is de dierenambulance gebeld. Ook deze hebben veel pogingen ondernomen en hulp ingeroepen van collega’s met ervaring.

Na enkele uren is de hond in een achtertuin van een woning aan de Vierde Tochtweg gekomen. Het beest raakte echter in paniek bij het zien van een riem of iets dergelijks. Door een oproep op Facebook om de eigenaar van de hond te vinden zijn veel mensen op de been gekomen om hulp aan te bieden bij het vangen van de hond. In de loop van de middag is ook de eigenaar van de hond gevonden. Met hulp van deze eigenaar is het uiteindelijk gelukt om de hond te vangen. Mensen zijn van 10 uur ‘s morgens tot na 16.00 uur in de middag met de hond bezig geweest.

Het bleek dat de hond afkomstig is uit Portugal en totaal niet gesocialiseerd is. De hond is door een stichting naar Nederland gehaald die de beesten redt van een gewisse dood doordat ze in Portugal afgemaakt zouden worden. Afgelopen nacht zijn uit de opvang in de regio twee honden ontsnapt. Een van de honden is dus nu gevonden. Naar een tweede wordt nog gezocht in de omgeving tussen Moordrecht en Nieuwerkerk aan den IJssel. De gevangen hond is voor verzorging naar een dierenarts gebracht.

hond Moordrecht Dierenambulance

Advertentie