Tennisclub Nieuwerkerk landskampioen eredivisie mannen

In spannende wedstrijden van de play-offs in de Eredivise heren heeft Tennisclub Nieuwerkerk (TCN) vandaag wederom het landskampioenschap binnen gesleept. De wedstrijden werden tegen Lewabo uit Beneden Leeuwen in Doorwerth gespeeld in het weekend van 16 en 17 juni 2018. In 2016 werd Nieuwerkerk kampioen en in 2017 sleepte Duno deze binnen. Voor 2018 is TCN dus weer de landskampioen van de Eredivise mannen.

Guy den Heijer zette de stand op 1-0 met zijn overwinning op de tot dan toe ongeslagen Stefan Wauters (6-1 6-4). De partij Stephan Fransen tegen Joran Vliegen was van ongekend hoog niveau. De gehele wedstrijd ging de stand gelijk op, zodat in beide sets een tie-break de beslissing moest brengen, die helaas voor TC Nieuwerkerk in het voordeel van Lewabo uitvielen (6-7 (4) 6-7 (4). Bart van den Berg speelde een prachtige partij tegen Thiemo de Bakker. Na een verloren eerste set, stond hij in de tweede set een paar keer op voorsprong maar verloor alsnog in een tie-break van de zeer sterk spelende De Bakker (4-6 6-7 (4). Vervolgens trok Jeroen Camfferman de stand weer gelijk met een solide overwinning op Remko de Rijke (6-3 6-0).

Yoran Verschoor en Guy den Heijer verloren het dubbelspel met 2-6 6-4 en 7-10 van het Belgische duo Joran Vliegen en Stefan Wauters. De titel leek op dat moment ver weg omdat ook Stephan Fransen en Jeroen Camfferman in hun dubbel lang tegen een achterstand aankeken tegen Thiemo de Bakker en Pedro Mol. Het aanwezige publiek had hun geld al ingezet op Lewabo. Maar na een verloren eerste set keerden de kansen voor TC Nieuwerkerk halverwegde de tweede set. Zij wonnen deze na een spannende strijd met 7-5, waarna een super tie-break de beslissing moest brengen. Bij een 7-1 voorsprong leek de winst bijna binnen, maar Lewabo vocht zich terug tot 9-8! Het publiek hield het bijna niet meer, maar na een zinderend slot ging de overwinning uiteindelijk naar TC Nieuwerkerk!! (3-6 7-5 10-8). Door de 3-3 eindstand kwam het aan op het aantal games, waarbij TC Nieuwerkerk meer games had gewonnen (65 voor TC Nieuwerkerk om 57 games voor Lewabo) en de uitzinnige spelers en fans het landskampioenschap konden vieren!

foto boven ; Paul Verschoor – foto team : TCN

Kampioensteam huldiging door official van de KNLTB en burgemeester Schaap (Renkum)