8.5 C
New York
vrijdag 25 september 2020

Europese rechter gaat kijken naar handhaafbeleid gemeente Zuidplas

Het Europees Hof voor de rechten van de mens gaat kijken naar het handhavingsbeleid van de gemeente Zuidplas. De Europese rechter is gevraagd te kijken of het beleid van Zuidplas en elders in Nederland rond het bewonen van recreatieparken aan de regels voor mensenrechten voldoet. Het gaat in het bijzonder om het artikel dat gaat over het “Recht op eerbiediging van privé familie- en gezinsleven”. Het Europese Hof heeft deze week laten weten dat de klacht ontvankelijk is verklaard. Dit houdt in dat de rechter nu inhoudelijk gaat kijken naar de zaak.

De zaak is aangespannen door de voorheen Moordrechtse Kim Wittop Koning. Ze stelt door het handhavingsbeleid van de gemeente Zuidplas dakloos te zijn geworden. Voorheen woonde ze op een van de recreatieparken bij Moordrecht. In eerdere zaken bij de Nederlandse rechter werden haar argumenten van tafel geveegd. Dit gebeurde tot aan de Raad van State aan toe. Wanneer inwoners van Europa er tot de hoogste rechter in hun eigen land niet uitkomen kunnen ze naar het Europese Hof stappen. Dit wordt veel gedaan, alleen ruim 90 procent van de zaken wordt door het Europese Hof niet ontvankelijk verklaard. Het Hof wil nu de zaak van de Moordrechtse wel inhoudelijk gaan bekijken.

Over het al dan niet permanent mogen bewonen van recreatiewoningen is al jarenlang veel gedoe in de gemeente Zuidplas. De gemeenteraad heeft er urenlang over vergaderd en er zijn veel juridische onderzoeken gedaan. Alle rechtszaken die over het onderwerp gevoerd zijn worden gewonnen door de gemeente.


Volg het laatste nieuws

2,318FansLike
322VolgersVolg
533VolgersVolg