8.5 C
New York
donderdag 4 juni 2020

Hennipgaarde krijgt een hoge slechtvalkenkast

Op maandag 9 juli om gaat TenneT hoog in de hoogspanningsmast in de Hennipgaarde een slechtvalkenkast plaatsen. Hiermee kan de snelste roofvogel van de wereld niet alleen de mast gebruiken als uitkijk maar ook om te broeden. Dat doen slechtvalken ook graag op hoogte. Hiermee wil het Recreatieschap Rottemeren de slechtvalk als vaste bewoner van de Eendragtspolder aan te kunnen trekken. Het is een van de maatregelen die de biodiversiteit in het gebied moet vergroten. Hierbij krijgt recreatieschap ook steun van de provincie Zuid Holland. Slechtvalken jagen in een ruim gebied waarbij ze in hun duikvlucht om de prooi te pakken een snelheid kunnen halen van 390 kilometer per uur.

De excursie begint om 16.00 uur met de feestelijke plaatsing van de nestkast in de hoogspanningsmast in de Hennipgaarde, gelegen in de Eendragtspolder. Dit gebeurt in het bijzijn van Daan de Haas, de nieuwe bestuurder van Recreatieschap Rottemeren, en Hans Sanders, voorzitter van Natuur- en Vogelwacht Rotta. Onder begeleiding van Rotta en Stichting Natuurpolders kunt u daarna kennis maken met de nieuwe natuur in dit bloem- en vogelrijke gebied. Kijk voor bereikbaarheid en parkeren op de facebookpagina Hennipgaarde bij ‘info’. U hoeft zich niet op te geven voor de excursie.

Dank aan Rob Belterman voor de foto’s van de slechtvalk rond de Zevenhuizerplas


Volg het laatste nieuws

2,239FansLike
322VolgersVolg
479VolgersVolg