8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Vanaf woensdag voorlopig geen Arriva bussen door staking

Vanaf woensdag 27 juni zullen er in de regio minimaal 72 uur geen bussen rijden. De vakbonden FNV en CNV roepen haar leden op tot een algehele staking.  Hierdoor komen de dorpen Zevenhuizen, Moordrecht en Moerkapelle geheel zonder openbaar vervoer te zitten. Nieuwerkerk aan den IJssel en Waddinxveen kunnen wel gebruik blijven maken van treinverbindingen. In tegenstelling tot de vier eerdere stakingen in 2018 is er nu besloten dat de staking minimaal 72 uur gaat duren. Voor de reizigers, waaronder veel scholieren die naar Gouda moeten reizen, is er nog wel hoop, op dinsdag 27 juni zijn er nog laatste onderhandelingen.

Al langere tijd is er een conflict tussen de werkgevers en de werknemers. Volgens de FNV is de werkdruk in het streekvervoer extreem hoog. Zo hoog zelfs dat buschauffeurs geen tijd hebben om naar het toilet te gaan tijdens hun werk. Het lukt maar niet om met werkgevers fatsoenlijke afspraken te maken over werkdruk en pauzes. De werkgevers zijn van mening dat hun bod nu voldoende verbetering moet geven.  De vakbond laat ook weten dat publieksvriendelijke acties geen optie meer zijn : “Bij een eerdere staking hebben we mensen gratis vervoer geboden. Hierop hebben werkgevers chauffeurs gekort op hun salaris. Werkgevers hebben hiermee de weg van publieksvriendelijke acties afgesloten”.

Voor onze regio zullen de volgende lijnen niet rijden

  • 6 : Gouda – Gouwe Park – Waddinxveen – Gouda Westergouwe
  • 175 : Waddinxveen – Zevenhuizen – R’Dam Nesselande -Capelle Schollevaar – Rotterdam Alexander
  • 177 : Gouda – Waddinxveen – Zevenhuizen – Moerkapelle – Kruisweg – Zoetermeer
  • 186 : Gouda – Waddinxveen – Boskoop
  • 190 : Gouda – Moordrecht – Nieuwerkerk aan den IJssel – Capelle aan den IJssel – Rotterdam
  • 382 : Boskoop – Waddinxveen – Zoetermeer – Voorburg – Den Haag
  • 383 : Krimpen aan den IJssel – Capelle aan den IJssel – Nieuwerkerk aan den IJssel – Rotterdam Nesselande – Zevenhuizen – Moerkapelle – Kruisweg – Zoetermeer – Voorburg – Den Haag

Ook de belbussen 575577  en 586 rijden niet in de avonduren!

Advertentie