8.5 C
New York
vrijdag 29 maart 2024

Grote vernielingen station Nieuwerkerk, 2 arrestaties

Op zondagochtend 1 juli hebben 10 tot 15 jongeren grote vernielingen aangericht. Deze groep stond rond 4.45 uur met stenen ramen van het station Nieuwerkerk aan den IJssel in te gooien waarin zij helaas ook slaagden. De politie van team Waddinxveen Zuidplas kwam alleen ter plaatse en had assistentie van de buren van Korps Rotterdam ingeroepen om zo de vandalen in te rekenen. Dat meldt Team Rotterdam Oost op haar facebookpagina.

Eenmaal ter plaatse gekomen wisten de jongeren weg te komen richting de wijk Esse. Hierop hebben beide korpsen de wijk uitgekamd en hierbij zijn 2 jongeren aangehouden. De rest wist ondanks de snelle inzet van de politie te ontkomen. Pas toen het licht werd was de schade goed te zien, veel ramen zijn gesneuveld. Op de facebookpagina stelt het korps Rotterdam de terechte vraag : Waarom?

Het team Waddinxveen Zuidplas zal verder onderzoek doen naar de identiteit van de overige daders. Getuigen kunnen zich uiteraard altijd melden bij de politie 0900-8844 of via misdaad anoniem : 0800-7000

Foto’s en informatie : facebookpagina Politie Rotterdam-Oost, Basisteam IJsselland.

aanhouding na vernielingen station Nieuwerkerk
Advertentie