Lawaai overlast bij strand Nesselande aangepakt door politie

De politie in Rotterdam gaat in de wijk Nesselande auto’s, motoren en scooters die geluidsoverlast veroorzaken aanpakken. Hiervoor heeft de politie een geluidsmeter ter waarde van €20.000  gekregen van de gemeente Rotterdam.  De klachten van geluidsoverlast, veelal veroorzaakt door scooters, motoren en auto’s met niet toegestane modificaties aan het uitlaatsysteem, kwamen de afgelopen jaren met grote regelmaat binnen bij de meldkamer.

De politie heeft afgelopen week het apparaat toegepast tijdens een Aso controle in Nesselande en dat was een groot succes. Het basisteam IJsselland van Rotterdam Oost laat ook weten dat de apparatuur elders in het district kan worden gebruikt. De gemeente Rotterdam, handhaving en de politie plegen extra inzet om overlast rond het stadstrand van Nesselande te voorkomen. Het is de eerste geluidsmeter bij de politie Rotterdam Rijnmond in gebruik is.

Een auto mag niet meer geluid produceren dan  95 dB(A), een scooter of brommer maximaal 91 dB(A). De maximale geluidsuitstoot van een motor is afhankelijk van de cilinderinhoud maar is maximaal  106 dB(A). Oorzaak van de overlast zijn aanpassingen aan de uitlaat. Hiermee gaan jongeren dan pronken op de boulevard van het strand. De politie mag de auto, motor of scooter in beslag nemen als het de overlast 10 Db(A) groter is dan toegestaan. Bij een scooter is het veroorzaken van geluidsoverlast een boete van €250, voor een motor of auto is dat €370.

Bron & foto : Politie Rotterdam-Oost, Basisteam IJsselland, eisen en boetes : RDW & boetes.nl