Open dag bijenhoudersvereniging Ambrosiusgilde

Op zaterdag 14 juli 2018 houdt de Rotterdamse bijenhoudersvereniging Ambrosiusgilde open huis. Wie meer wil weten over hoe honing gemaakt wordt, hoe een bijenvolk leeft of hoe op eenvoudige wijze een bij-vriendelijke tuin gecreëerd kan worden, kan op deze en andere vragen antwoord krijgen.  Elk uur start een rondleiding langs de bijenkasten en door de bloeiende drachttuin. In de prachtige hoogstamboomgaard kan je in gesprek gaan met imkers van het gilde, net geslingerde honing proeven en kopen, waskaarsen maken en nog veel meer. Uiteraard is er Koek&Zopie.

Het Ambrosiusgilde is de imkervereniging voor de regio Rotterdam. Zij zet zich in voor het behoud en de uitbreiding van het natuurlijke leefmilieu voor bijen. Daarnaast worden cursussen aangeboden die opleiden tot imker, wordt er voorlichting gegeven en worden er bijenproducten verkocht. Het Ambriosiusgilde is in het Nessebos langs de Nesseweg in Oud Verlaat, tegen Rotterdam Ommoord aan. Het start om 10 uur en duurt tot 17 uur.