8.5 C
New York
zondag 17 oktober 2021

Fietsbrug over ringvaart bij Westergouwe loopt vertraging op

De provincie Zuid Holland heeft laten weten dat de geplande fietsbrug over de Ringvaart van de Zuidplaspolder bij Westergouwe in Gouda vertraging heeft opgelopen. Het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, eigenaar van de ringvaart, heeft aanvullende eisen gesteld aan het ontwerp omdat een deel van de fundering van de brug in de waterkering is. Pas als het ontwerp definitief is goedgekeurd door het Hoogheemraadschap kunnen de werkzaamheden gaan starten. Dan zal ook het nieuwe fietspad tussen de Eurotonde en de nieuwe brug gereed zijn.

Ondanks dat er al enkele brugdelen klaar zijn (foto boven) is nu de verwachting dat men pas in voorjaar 2019 de brug gereed is. De brug komt naast het Zuidplasviaduct te liggen en biedt ruimte voor fietsverkeer in twee richtingen. Het brugdek is volledig vervaardigd van composiet. Dat is een duurzaam en onderhoudsvriendelijk materiaal. De brug wordt in totaal 90 meter lang. Hiermee kunnen fietsers uit Moordrecht ook via de Oostringdijk veilig naar Gouda fietsen. De fietspaden op het Zuidplasviaduct gaan verdwijnen.

Bron foto : Provincie Zuid Holland;  brugdelen die al gereed zijn.

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
693VolgersVolg