8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Jeugdvakantieweek actief geopend door wethouder Verbeek

Op maandag 16 juli heeft wethouder Jan Verbeek in Zevenhuizen de jeugdvakantieweek geopend. Elk jaar zijn de eerste en laatste week van de zomervakantie de weken dat er van alles te doen is in de dorpen. In Zevenhuizen was er vandaag een stormbaan en FreeRun. Het programma leek even in de war te raken door een lekke band van de leverancier van de opblaas stormbaan maar uiteindelijk kwam het goed. Omdat organisator Brian van Welzijn druk bezig was met de opbouw ging wethouder Verbeek snel de toegangsprijs innen en stempels uitdelen.

Na de opening door de wethouder op de stormbaan was er ook nog een les in free runnen. De kinderen kregen hier allerlei bewegingen die ze konden doen maar de instructeur was duidelijk: eerst denken aan je eigen veiligheid! Daarom mochten de kinderen geen salto’s doen omdat de instructeur de kinderen niet kende. Wel vertelde hij dat alles wat men op youtube zag over freerun alleen gedaan kan worden door mensen die heel veel geoefend hadden. Wethouder Verbeek deed wederom de nette schoenen en sokken uit en ging ook de klim aan. Toen de instructeur wilde helpen wees Verbeek de hulp af, hij wilde het zelf doen en dat lukte.

De hele week is er nog van alles te doen in het kader van de jeugdvakantieweek. Welzijn Zuidplas steekt hier veel tijd in samen met vrijwilligers bij de verenigingen en organisaties. De week wordt afgesloten met discozwemmen in de Koornmolen.

Advertentie