8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

water in Hennipgaarde wordt geen officieel zwemwater

De gemeente Zuidplas wil er alles aan doen om te voorkomen dat kinderen in de Hennipgaarde gaan zwemmen. Dat staat in de antwoorden op vragen die het CDA had gesteld. Deze partij wilde meer weten omdat ze meldingen hadden gehad dat kinderen ziek waren geworden. In de beantwoording staat ook nadrukkelijk dat de gemeente er alles aan wil doen dat er gezwommen gaat worden : “Er dienen hiervoor aanpassingen te worden gedaan aan de inrichting zodat het niet meer mogelijk of aantrekkelijk is om te zwemmen.”

Op de facebookpagina “Je bent een Zevenhuizenaar als” wordt er al de conclusie getrokken dat alle speelelementen straks niet meer gebruikt kan gaan worden. Mariska Arron – de Jong (stichting vrienden van de Hennipgaarde) schrijft “Echt ongelooflijk. Het was en is nooit als zwemwater bedoeld! Controleren van het water is prima, maar geen aanpassingen waardoor de speelelementen die door de kinderen zijn bedacht niet goed meer te gebruiken zijn, Als je wil zwemmen kan je naar de Zevenhuizerplas”

In de Hennipgaarde zijn inmiddels wel bordjes neergezet dat het geen zwemwater is. De gemeente heeft het in de antwoorden dat “de burger geïnformeerd is” dat het geen zwemwater maar gewoon water is. De vrijwilligers beamen dat maar ze zijn nu bang dat de gemeente alle mogelijke speeltoestellen met water wil weghalen.  Op facebook wordt dan ook gesproken over een “kinderen blij gemaakt met dooie mus” en “we zwommen vroeger ook in de Ringvaart of de Rotte en soms werden we daar ook ziek van. Dat hoort erbij met zwemmen in de natuur”.

Tinet de Jonge van het CDA heeft eerder de vragen gesteld. In een reactie op de antwoorden laat ze weten aan Gouwe IJssel Nieuws :  “Voor ons is het meest belangrijk dat de Hennipgaarde optimaal  gebruikt wordt. Juist voor mensen om te spelen en ontspannen in de natuur. Natuurlijk zou het gaaf zijn als het zwemwater wordt. Maar dat blijkt fysiek onmogelijk te zijn. Wat wel belangrijk is, dat mensen weten waar ze aan toe zijn. Mensen mogen weten dat ze hier veilig kunnen spelen, kids lekker kunnen ravotten maar dat ze de koppies boven water moeten houden. Het gaat om duidelijkheid en we zijn blij dat het college dat onderschrijft. We moeten het blijven hebben over de mogelijkheden van de Hennipgaarde en niet over de onmogelijkheden van dit fantastische natuurspeelpark!”.

Advertentie