8.5 C
New York
maandag 25 januari 2021

Leen de Koning : droogte haalt nog niet de extremen uit 1976

Dat het droog is kan iedereen wel buiten zien met geel gras. Toch is het niet zo extreem als misschien wel het droogste jaar uit de geschiedenis ; 1976.  “Vooral de eerste maanden was de neerslag dit jaar minder nijpend, maar juist de afgelopen 2 maanden, tot vandaag nog minder dan toen en nu is de verdamping met de sterke zonnestraling het hoogst. Ook op een termijn van 10 tot 15 dagen lijkt er weinig tot geen neerslag te komen” legt Leen de Koning uit. Uit de cijfers van Leen de Koning blijkt vooral juni en juli extreem droog te zijn maar het voorjaar best nat was.

De Koning zijn verwachting is  “misschien vrijdagavond/nacht een buitje, maar kan net als afgelopen dinsdag hier weer tegenvallen, net van welke kant je het bekijkt. Het is op zich uniek dat het zo lang standvastig is en dat we tot nu toe veelal met redelijk te verdragen temperaturen hebben te maken. Ik heb in de bebouwde kom, altijd nog iets warmer, dan op platteland, pas 2 tropische dagen gehad. Wellicht volgende week tijdelijk nog warmer, maar dat is nog buiten mijn “normale” termijn.  Als we deze situatie in de winter hadden gehad, hadden we 4 weken kunnen schaatsen.”

Meer weer informatie op www.leendekoning.nl

bron grafiek : KNMI


Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg