Handhaving ruimt fietswrakken op in Zuidplas

De afdeling handhaving van de gemeente Zuidplas heeft op woensdag 25 juli fietswrakken op meerdere plekken in de gemeente weggehaald. Alle fietsen waren 14 dagen geleden voorzien van een label waarbij aangegeven werd dat het fiets als een wrak wordt gezien. De eigenaar had hierbij 14 dagen om de fiets zelf weg te halen. Alle niet weggehaalde fietsen zijn nu weggehaald bij het station en in Moordrecht en afgevoerd naar de gemeentewerf.

Artikel 5.12 lid 2 van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) is duidelijk ;”Het is verboden fietsen of bromfietsen die rijtechnisch in onvoldoende staat van onderhoud en in een verwaarloosde toestand verkeren, op de weg te laten staan.”. Fietswrakken nemen plekken bij fietsenstallingen waardoor elders fietsen worden gestald. Ook dragen verwaarloosde fietsen bij aan een verloedering van de buitenruimte. Wrakken kunt u melden bij de gemeente Zuidplas via de website of via de telefoon op 0180 330 300.

Het is verboden fietsen of bromfietsen die rijtechnisch in onvoldoende staat van onderhoud en in een verwaarloosde toestand verkeren, op de weg te laten staan.