Bestuurder zonder rijbewijs rijdt door na aanrijding in Zevenhuizen

Zondagmiddag 29 juli heeft de politie na korte een achtervolging door Zevenhuizen een bestuurder aangehouden. De bestuurder reed met een ongeldig verklaard rijbewijs.

Rond het middaguur zagen agenten de bestuurder in Zevenhuizen rijden. De agenten herkenden de bestuurder als iemand waarvan het rijbewijs al eerder ongeldig was verklaard. Bij het zien van de agenten sloeg de bestuurder op de vlucht. Tijdens een korte achtervolging was de bestuurder betrokken bij een aanrijding. Hier trok de bestuurder zonder geldig rijbewijs zich weinig van aan en vervolgde zijn vluchtpoging voor de agenten.

Uiteindelijk besloot de bestuurder de gehavende vluchtautoauto stil te zetten en te voet zijn vluchtpoging voort te zetten. Na een korte achtervolging te voet kon de bestuurder alsnog worden aangehouden voor het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. Het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs is een misdrijf.

De politie heeft signalen ontvangen dat tijdens de korte vluchtpoging van de bestuurder er mensen zijn die uit veiligheid moesten wegspringen voor de auto. De politie komt graag in contact met deze inwoners. Inwoners kunnen zich telefonisch melden via 0900-8844.