Stier zoekt verkoeling in Moordrechtse sloot

Een bruine stier heeft maandagavond 30 juli verkoeling gezocht in een sloot nabij de Parallelweg Noord tussen Nieuwerkerk aan den IJssel en Moordrecht. Een toevallige voorbijganger zag de stier die inmiddels in de sloot beland was en besloot 112 te bellen.

Na twee telefonische meldingen kwamen de brandweer uit Gouda en de boer vrijwel tegelijkertijd poolshoogte nemen bij de bewuste sloot. Hierbij bleek dat de stier inmiddels al een flink stuk gezwommen had. Toen de brandweer en de boer aan beide kanten van de sloot bij het dier kwamen kijken besloot de stier zijn zwempartij te beëindigen. Ook zwom de stier zelfstandig richting het weiland waar de boer stond. Hierdoor kon de boer uiteindelijk zonder hulp van de brandweer uit Gouda de stier weer met  een tractor op het droge trekken. De brandweer kon dan ook – zonder nat pak – weer terug naar de kazerne.