Drie maal zonder rijbewijs is brommer kwijt

Een bestuurder van een bromfiets mocht op 8 augustus in Moordrecht zijn brommer inleveren nadat de politie hem in 4 dagen 3 keer zonder rijbewijs had staande had gehouden. Dat staat op de Facebookpagina van het politieteam Waddinxveen-Zuidplas. De bestuurder was opgevallen omdat hij zonder helm reed. Op de Rijksweg (de weg naast de A20) werd de brommer opgeladen door het bergingsvoertuig van de politie.

In de diverse reacties op de Facebookpagina werd gevraagd waarom niet eerder de bromfiets in beslag werd genomen. Het politieteam gaf hier het antwoord op dat dit pas na een derde keer kan.  Wat er met de brommer gaat gebeuren is nu aan het besluit van de officier van justitie. De hardleerse bestuurder mag in ieder geval 3 boetes betalen van 240 euro elk voor het rijden zonder rijbewijs. Niet bekend is of de bestuurder ook nog een boete van 90 euro kreeg voor het rijden zonder helm.

Bron nieuws en foto’s : politie team Waddinxveen-Zuidplas