8.5 C
New York
woensdag 24 april 2024

Sportpark Dorrestein gereed voor start competitie na uitbreiding parkeerplaatsen

De uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen van sportpark Dorrestein is afgerond. Hierdoor zijn de sportclubs klaar voor de ontvangst van gasten bij de start van het nieuwe sportseizoen.

Het aantal parkeerplaatsen rondom het sportpark is fors uitgebreid, nadat oud-raadslid Rockx (VVD) hiervoor aandacht had gevraagd en uiteindelijk een initiatiefvoorstel indiende in de gemeenteraad.

De raad heeft ingestemd met de aanleg van 80 nieuwe parkeerplaatsen, de sloop van de verlaten korfbalkantine en het opknappen van het parkeerterrein achter het Polderbad. De kosten hiervan bedroegen 180.000 euro.

Vooral bewoners van hoogbouwflat De Linde ondervinden veel overlast van bezoekers van de sportaccomodaties, die hun voertuigen zo dicht mogelijk bij het sportcomplex willen parkeren. Hierdoor is voor bewoners van de flat (te) weinig plaats om hun voertuigen bij de flat te parkeren. Ook worden voertuigen van bezoekers veelvuldig fout geparkeerd, waardoor doorgaand verkeer hinder ondervindt.

De gemeente zal de parkeerdruk na deze aanpassingen blijven controleren. Vooralsnog komen er bij de hoogbouwflats geen extra parkeerplaatsen ten koste van groen. Mochten de onlangs gerealiseerde parkeerplaatsen niet voldoende blijken te zijn, is er 15.000 euro extra beschikbaar voor de aanleg van nog meer parkeerplaatsen.

Sloop oude kantine korfbalvereniging – foto: Thom Demmenie
Advertentie