8.5 C
New York
zaterdag 27 april 2024

Bibliotheek geeft internetcursussen Digitale overheid en Sociale media

Hoe regel ik mijn zaken met de (digitale)overheid

Donorregistratie, Mijn Overheid.nl, Belastingen, Toeslagen, AOW en Pensioen…….Tegenwoordig verlangt de overheid dat u al uw zaken digitaal gaat regelen. Maar hoe werkt dat nu? Is het allemaal wel veilig? Kan ik iets verkeerd doen?En hoe regel ik zelf mijn zaken bij de gemeente Zuidplas?

De Bibliotheek De Groene Venen biedt hiervoor de cursus “Hoe regel ik mijn zaken met de (digitale)overheid” aan. In vier bijeenkomsten worden al uw vragen behandeld en gaat u onder deskundige begeleiding zelf aan de slag. Er is aandacht voor wachtwoorden en veilig internetgedrag. Op  4, 11, 18 en 25 september 2018 tussen 09:30 en 11:30 uur wordt deze cursus gegeven in Swanla in Zevenhuizen. Deelname kost 10 euro inclusief een boek. Wilt u nog meer informatie? Dat kan via 0182 – 640572 : Elja Franken Aanmelden gewenst. Aan de balie van de bibliotheek of via mail: digisterker@bibliotheekdegroenevenen.nl

Computerles Social Media in de Bibliotheek voor beginners

Facebook, Skype, WhatsApp en Twitter! Deze namen heeft u misschien al eens gehoord, maar u weet niet hoe dit precies werkt. Wilt u wel graag leren omgaan met Social Media? De cursus Klik & Tik bij de Bibliotheek helpt u verder. Tijdens de cursus Klik & Tik Samen op het Web komen onderwerpen als Facebook, Twitter, Skype en WhatsApp aan bod. U leert hierbij om te gaan met Social Media via computer, tablet en smartphone. U zult tijdens de cursus begeleid worden door hiervoor speciaal getrainde docenten. Tevens kunt u gebruik maken van de computers die de bibliotheek hiervoor beschikbaar heeft.

Deze cursus is onderdeel van de cursus Klik & Tik, die uit 3 onderdelen bestaat. Voor Klik & Tik Samen op het Web dient u Klik & Tik de Basis en Het Internet Op al te hebben afgerond of in ieder geval al enige kennis te hebben van de computer. De cursus bestaat uit 4 dagdelen van 2 uur en na afloop van de cursus ontvangt u een certificaat! De cursusdata: Woensdag 5, 12, 19, 26 september 2018 tussen 14.00 – 16.00 in de bibliotheek in de Batavier, Batavierlaan 4 in Nieuwerkerk aan den IJssel. U heeft voor de cursus een koptelefoon en oordopjes nodig. Opgave is noodzakelijk en kan : via e-mail naar oefenen@bibliotheekdegroenevenen.nl, telefonisch via 0180 229002 of bij aanmelding in de Bibliotheek zelf.

 

Advertentie