8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Onzekerheid toekomst werknemers na faillissement transporteur Mooy

Transporteur Mooy uit Waddinxveen is dinsdag 14 augustus 2018 failliet verklaard door  de rechtbank in Den Haag. Deze uitspraak kwam zowel in de transportsector als bij de medewerkers als een verrassing. Bij de vestigingen in Waddinxveen en Hazeldonk werken meer dan 250 medewerkers. Mooy staat vooral bekend als vervoerder van vers fruit in Europa en stond afgelopen jaar nog in de top 100 van beste logistieke dienstverleners van het vakblad Logistiek.

De curatoren hebben de medewerkers wel gevraagd aan de medewerkers om door te blijven werken en bestuderen nu een doorstart. Vakbond FNV heeft op vrijdag 17 augustus een afspraak bij Mooy met de curatoren. “Wij willen in elk geval bespreken dat wanneer er sprake is van een doorstart er zoveel mogelijk arbeidsplaatsen behouden blijven onder dezelfde arbeidsvoorwaarden” laat de vakbond weten op haar website.

Een van de curatoren liet weten dat het grootste probleem ligt bij de problemen in de markt van transport van vers fruit. Ook was het geld op omdat Mooy al jaren lang een negatief resultaat heeft. Om die reden had H.Z. Logistics eerder al een meerderheidsbelang genomen en de vloot fors ingekrompen. Begin augustus melde het bedrijf nog trots een nieuwe huisstijl voor de vrachtwagens maar de aandeelhouders hebben uiteindelijk zelf de stekker er uit getrokken. Voor de werknemers rest nu wachten op wat er gaat komen.

Advertentie