8.5 C
New York
donderdag 18 april 2024

Divers programma tweede week jeugdvakantieweek

Op maandag 20 augustus zal wethouder Jan Verbeek de tweede week van de jeugdvakantie week openen. Tijdens de tweede week vinden alle activiteiten plaats in Nieuwerkerk aan den IJssel, maar zijn bedoeld voor alle kinderen in de gemeente Zuidplas. Dit jaar is er geen timmerdorp in Nieuwerkerk, wel zijn er veel andere activiteiten. Tijdens de opening zijn er op het Raadhuisplein diverse activiteiten zoals dansen, knutselen en een levende sjoelbak. Wie weet gaat de wethouder zelf ook als sjoelsteen er doorheen.  In de middag is er in ‘t Blok een voorstelling van het poppentheater Poppen en Meer. 

 Op dinsdagochtend 21 augustus is een voetbaltoernooi bij VV Nieuwerkerk waarbij men zelf met teams kan meedoen. Later in de middag is in de Parkzoomhal een klim-, gym- en springfestijn, met onder andere een bungeetrampoline.  De dag wordt afgesloten met een filmavond in ‘t Blok voor de tienplussers. 

Gemiva IJsselhage aan de Fransezoom heeft op woensdag 22 augustus allerlei kermisspellen bij haar kinderboerderij. Maar er zijn ook poffertjes, je kunt er professioneel geschminkt worden of spelen met de dieren. De brandweer komt een waterspektakel maken op het trapveldje naast de Ringvaartkerk (v/h De Bron) vanaf 19:00 uur, neem wel droge kleren en een handdoek mee!

Speeltuin De IJsselkids  wordt op donderdag 23 augustus in de ochtend omgebouwd tot een echt indianendorp inclusief schmink of indianenvlechten. In de middag wordt een spannend kastelenspel met ridders en rovers gespeeld onder leiding van waterscouting De IJssel. Dit is in het Groene Hart Park, ter hoogte van het Margrietveld. 

Op slotdag vrijdag 24 augustus is om 11:00 uur een speurtocht door het dorp. De start- en finishlocatie is bij de huisartsenpraktijk de HOED aan het Oranjepad. Om 15:00 uur wordt er in het Essepark een demonstratie gehouden over hoe een hond tot een politiehond getraind wordt.  De week wordt volgens traditie afgesloten met een zwemdisco in het Polderbad 

Meer informatie over tijden, doelgroepen en prijzen krijgt u door op de activiteit in dit artikel te klikken. 

Advertentie