8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Huisvesting Cultureel Centrum Moordrecht wéér onzeker

De huisvesting van het Cultureel Centrum in Moordrecht is wéér onzeker. Dat blijkt uit vragen die raadslid Johan Helmer (PvdA-GL) aan het college van burgemeester en wethouders heeft gesteld. 

Het Cultureel Centrum is op dit moment tijdelijk gehuisvest in het voormalige schoolgebouw van de Sjaloomschool aan de Vierde Tochtweg in Moordrecht. De stichting is een initiatief gericht op met name de Marokkaanse gemeenschap in Moordrecht. Het doel van de stichting is om activiteiten te organiseren die er toe leiden dat de gemeenschap meer gaat emanciperen en participeren in de Nederlandse samenleving.

In november 2017 heeft de gemeenteraad gedebatteerd over de tijdelijke huisvestingssituatie van het Cultureel Centrum. Dit debat werd gevoerd omdat het Cultureel Centrum aan het begin van 2018 het voormalige schoolgebouw zou moeten verlaten. Uiteindelijk bleek toen dat het College van B&W in Zuidplas het Cultureel Centrum al een half jaar uitstel had verleend. Deze 6 maanden zou de gemeente gebruiken om samen met het Cultureel Centrum een goede oplossing te vinden voor de huisvesting.

Op 29 juni ontving de fractie van PvdA-GL in Zuidplas een noodkreet van het Cultureel Centrum. De gemeente bleek bij het Culturele Centrum aangekondigd te hebben dat zij voor 4 juli het pand aan de Vierde Tochtweg moesten verlaten. In deze noodkreet gaf het Culturele Centrum ook aan dat er – op aandringen van het centrum – slechts enkele gesprekken in maart hadden plaatsgevonden tussen de gemeente. Op latere voorstellen zou vanuit de gemeente niet of nauwelijks adequaat gereageerd zijn. In een ultieme poging heeft er uiteindelijk alsnog een gesprek plaatsgevonden tussen het Culturele Centrum, burgemeester Kats en wethouder Hordijk. Tijdens dit gesprek is opnieuw uitstel gegeven tot 15 september. Bij het Culture Centrum is aangegeven dat de sloop van het voormalige schoolgebouw kort na 15 september op de planning staat.

Helmer is, een maand voor de volgende deadline, benieuwd of er inmiddels al zicht is op een oplossing voor het Culturele Centrum. Ook wil Helmer weten wat de planning is voor de sloop van het voormalige schoolgebouw en de toekomst van deze locatie en of er echt geen uitstel meer mogelijk is.  Daarnaast vraagt Helmer of het college van mening is dat ondanks de verkiezingen, de bestuurswisseling en het zomerreces er voldoende ambtelijke en bestuurlijke aandacht is geweest vanuit de gemeente op dit dossier. Daarnaast wilt Helmer alle correspondentie tussen de gemeente en het Culturele Centrum ontvangen om zelf te kunnen beoordelen hoe er gehandeld is in dit dossier.

 

Advertentie