8.5 C
New York
donderdag 28 maart 2024

Oudheidkamer Nieuwerkerk toont gemeentelijke aanwinsten 2018

Op zaterdag 1 september zal dorpswethouder Daan de Haas om 14:00 uur de wisselexpositie “gemeentelijke aanwinsten 2018” in de Nieuwerkerkse Oudheidskamer openen.  De Historische Vereniging Nieuwerkerk aan den IJssel (HVN) heeft dit jaar diverse goederen mogen meenemen toen het oude raadhuis leeg gemaakt werd voor de sloop. Een van de grootste stukken zijn de letters Raadhuis die op het oude raadhuis aan de Kerklaan hebben gezeten. Deze zijn in een kubus geplaatst en stonden in het gemeentehuis aan het Raadhuisplein.

Tijdens de expositie zijn deze giften allemaal terug te vinden, samen met eerdere objecten die de gemeente overgedragen heeft.  De historische vereniging heeft voor de liefhebbers gratis exemplaren van de gemeentelijke boeken ‘Nieuwerkerk aan den IJssel in woord en beeld’ en ‘Lokvogels en windvanen’ zolang de voorraad strekt.

Als slot van de opening wordt de première bekeken van de filmmontage van de bouw en opening van het raadhuis van 1988, gemaakt door Dick Groenendal. De Oudheidkamer op ’s-Gravenweg 6a is in het rijksmonument ‘Nooit Gedacht’. De toegang is vrij en gratis  tussen 1400 en 17:00 uur. Meer informatie over de Historische Vereniging vindt u op hun website.

Letters van het oude raadhuis aan de kerklaan worden overgedragen aan Adri Den Boer
Kop en schotel met gemeentewapen van Nieuwerkerk aan den IJssel gemaakt door Goedewaagen uit Gouda
Advertentie