8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

A20 tussen Nieuwerkerk en Moordrecht dicht na groot ongeval

De A20 tussen Nieuwerkerk aan den IJssel en Moordrecht is vrijdag 24 augustus in de richting van Gouda afgesloten na een ongeval tussen vier voertuigen. Het ging daarbij om twee bestelbusjes en twee personenauto’s. Het ongeval gebeurde vrijdagmiddag net iets na 15.00 uur.

Alle inzittenden zijn zelf uit de voertuigen gekomen. Er zijn twee ambulance ter plaatse geweest om eventuele gewonden te behandelen.  Twee mensen zijn nagekeken door het ambulance personeel. Voor zover bekend is er niemand naar het ziekenhuis. Het verkeer vanuit Rotterdam naar Gouda stond al snel stil bij het Terbregseplein. Het verkeer loopt meer dan een uur vertraging op. Rond 16.00 uur kon de vluchtstrook worden vrijgegeven. De politie doet geen uitgebreid onderzoek op de locatie wat de opruimtijd zal bespoedigen. Rond 16.15 uur is de weg weer vrijgegeven.

Het ongeval ontstond terwijl een vrachtwagen op de linker baan reed. Plotseling schoot er een bestuurder van een klein autootje tussen waardoor meerdere bestuurders fors moesten remmen. De kleine auto is doorgereden terwijl de vier auto’s op elkaar klapten. De vrachtwagen die niet betrokken was is wel gestopt om eerste hulp te verlenen.

Eén van de betrokkenen zou tegenover een van de omstanders hebben toegegeven dat hij zat te bellen op het moment dat het ongeval gebeurde.

Advertentie