8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Trotse gebruikers op open dag dorpshuis Swanla

Op zaterdag 25 augustus werd er door dorpshuis Swanla in Zevenhuizen een open dag gehouden met alle gebruikers van het dorpshuis. Het complex is ingericht om cultuur, sport, theater en voorzieningen zoals een bibliotheek te huisvesten.  De grote sporthal is al jaren in gebruik bij VC Nesselande (vanaf aankomend seizoen met nieuwe naam ZVH Volleybal) met volleybal op hoogste niveau. Daarnaast is er een kleine sporthal die naast sport ook veel dorpsactiviteiten kan huisvesten.  Bridge, theaterlessen, muziek, koren, amateurtoneel maar ook SAZ, welzijn Zuidplas en de buurtpreventie maken er gebruik van.

Tijdens de open dag hadden veel organisaties een kraam ingericht waarbij inwoners informatie konden krijgen over de activiteiten. Met veel trots werd dit gepresenteerd waardoor de open dag een goed beeld gaf van de bevlogenheid van de vrijwilligers. In de grote zaal waren de hele dag optredens, variërend van het rockgeluid van Moz-Art tot aan het niet meer weg te denken zeemansliederen van viswijvenkoor “Sootjevisch”.

De theatercommissie heeft voor dit jaar weer een gevarieerd theaterprogramma neergezet met muziek , kindervoorstellingen, cabaret maar ook de pubquiz en lokaal amateurtheater door Theater voor Iedereen. Zo treden Javier Guzman, Pater Moeskroen, Angela Groothuizen, Martijn Kardol, Jochem van Gelder en Peter Faber op in de grote theaterzaal met ruim 200 zitplaatsen. Meer informatie over het theaterprogramma en over de andere activiteiten zijn te vinden op de website van Swanla.

Advertentie