8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Natte kleding verraadt Roemeense inbrekers in Moordrecht

De politie heeft in de nacht van 2 op 3 september langs de A20 bij Moordrecht vijf mogelijke inbrekers aangehouden. Het vijftal is afkomstig uit Roemeniƫ en tussen de 27 en 33 jaar oud. Ze worden er van verdacht dat ze hebben ingebroken in een bedrijf aan de Ambachtweg in Moordrecht.

De politie kreeg om 01:30 uur de melding van een mogelijke inbraak en ging ter plaatste kijken. Aan de achterkant van het bedrijf bleek een gat in het hek rond het bedrijfsterrein geknipt. Hierna waren de inbrekers het bedrijfspand aan de achterzijde binnen gedrongen. Toen de politie bij het pand kwam is men ook via de achterkant de weilanden in gevlucht.

Toen de politie een uur later een voertuig met vijf inzittenden tegen kwam in de buurt heeft men het voertuig laten stoppen. De inzittenden zijnĀ  gecontroleerd en bleken drijfnat. Het was een eenvoudige beslissing om het vijftal voorlopig als verdachten voor de inbraak een uurtje eerder aan te houden. De mannen zijn allemaal naar het politiebureau gebracht. Vermoedelijk hebben de mannen het natte pak opgelopen tijdens hun vlucht door de weilanden waarbij ze kennis hebben gemaakt met het feit dat het Hollandse polderlandschap ook veel sloten bevat.

De verdachten zitten na verhoor nog vast volgens een woordvoerder van de politie maandagmiddag. Het team Waddinxveen-Zuidplas kreeg bij de zoektocht naar de inbrekers ondersteuning van de landelijke eenheid en team Gouda.

Advertentie