8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Grote interesse in rondleiding over bouwplaats gemeentehuis

Op vrijdag 7 september was er een rondleiding voor inwoners over de bouwplaats van het nieuwe gemeentehuis in Nieuwerkerk aan den IJssel. Al een half uur voor de eerste rondleiding (de pers en kindergemeenteraad mochten eerst) stond er al een grote groep inwoners te wachten. Met deze rondleiding wil de gemeente Zuidplas de inwoners laten zien hoe ver men is en hoe het er straks uit gaat zien. Aan het einde kregen de bezoekers een VR bril mee om te zien hoe het verwachte eindresultaat er uit gaat zien op deze site : http://panorama.enscape3d.com/view/cs3pw7do/

Bezoekers werden wel in gele hesjes gehesen en alle grote en kleine obstakels waren gekleurd met een fel gekleurde verf om veilig de rondleiding te kunnen volgen. Vanaf de begaande grond werden de bezoekers meegenomen langs de eerste en tweede verdieping. Projectleider Renata Caminada van de gemeente Zuidplas vertelde dat er straks geen eigen kamers zijn en dat de burgemeester straks in de collegekamer kan zitten. “Burgemeester en wethouders zijn vaak ook buiten het gemeentehuis en zo staan die kamers erg veel leeg. Vandaar dat er alleen een bestuurskamer komt en de wethouders vergaderzalen kunnen reserveren voor besprekingen”.

Financieel zit de gemeente ook nog op koers. “We hebben het als geheel aanbesteed dus alle extra kosten die er zouden komen zijn voor aannemer Heembouw. Als we straks ook het andere gebouw afstoten zijn we 100.000 euro per jaar minder aan huisvestingskosten kwijt” legt Caminada uit. Wethouder Daan de Haas is erg tevreden met het huidige resultaat en de tot nu toe gehaalde planning : “op 1 mei 2019 krijgen wij de sleutel en kunnen we gaan starten aan de inrichting van het pand. De voorlopige planning is dan dat we in de zomervakantie kunnen gaan verhuizen”. De kinderen van de kindergemeenteraad genoten zichtbaar en hadden heel veel vragen aan de projectleiders terwijl weer een groep geïnteresseerden staan te wachten op de rondleiding. Onderstaand filmpje is een VR opname van tijdens de rondleiding.

Advertentie