8.5 C
New York
woensdag 24 juli 2024

Succesvolle en uitverkochte Beachbios in Zuidplas

De allereerste Beachbios in Zuidplas van zaterdagavond 8 september in Zevenhuizen was een groot  succes. Niet alleen was de “bioscoop op het strand” volledig uitverkocht, ook de weergoden waren de organisatie goed gezind. Op de prachtige en vooral droge nazomeravond op het strand nabij de strandtent De Strandgaper, genoten maar liefst 230 bezoekers in de openlucht van de film “de vele gezichten van de Zevenhuizerplas”.

De avond begon voor de liefhebbers met enkele korte natuurexcursies rond de Zevenhuizerplas.  Ongeveer 60 personen trokken er op uit om uitleg te krijgen over de bijzondere natuur in en om de plas door Hans Sanders van natuurvereniging Rotta en boswachter van Staatsbosbeheer Dick van Stegeren en zijn collega Sietze. De geïnteresseerde natuurliefhebbers kregen het nog even zwaar te verduren tijdens hun wandeling langs het water, de groepen werden belaagd door vele duizenden muggen die deze zaterdagavond blijkbaar ook een feestje aan het vieren waren en er driftig op los prikten. Terug aangekomen bij de Beachbios was het gelukkig snel gedaan met de muggenoverlast , mede door de rook van de aanwezige vuurtonnen.

Rond 21:00 uur werd de avond officieel geopend door Wethouder Daan de Haas, de kinderburgemeester van Zuidplas Marlou Opschoor en de producent en één van de cameramannen van de film, Robert Hughan. Na deze opening kon het publiek gaan genieten van de film “de vele  gezichten van de Zevenhuizerplas”, die volledig in en om de plas is opgenomen.  Een groot deel van de film laat prachtige onderwaterbeelden zien van de aanwezige maar voor velen tot nu toe onzichtbare flora en fauna in het water.  In de opnames komen meerdere seizoenen voorbij waarbij de veranderingen in de natuur mooi zichtbaar zijn.

Bijzonder is dat er tijdens het afspelen van de film, duikers in het water aanwezig waren om “live” de beelden met duik-actie te ondersteunen. De lampen die de duikers onderwater bij zich hadden, verzorgden een spookachtige verlichting in het water. Voor zover de bezoekers niet geïntrigeerd naar de film zaten te kijken, kon men dus ook genieten van het schouwspel in het water.

Na afloop van de film, was er nog gelegenheid voor een “meet and greet”  met producent Robert Hughan en een groot deel van de crew die meegewerkt hebben aan het maken van de unieke film. Bezoekers konden uitgebreid vragen stellen over het tot stand komen van de film.

 

 

Advertentie