8.5 C
New York
donderdag 30 juni 2022

Theater voor Iedereen doet inspiratie op in gastvrij Hameln

De Moordrechtse toneelgroep Theater voor Iedereen (TVI) is op zondag 9 september op bezoek geweest in het Duitse plaatsje Hameln (Hamelen). Hiermee heeft TVI inspiratie opgedaan voor de komende productie van het gezelschap “Kunt u ons de weg naar Hamelen vertellen, meneer” die in november op de planken komt in Theater Swanla.

Piet Blonk, producer van TVI was helemaal onder de indruk van het bezoek : “Dit maak je nooit meer mee als amateurgezelschap! Elke zondag van mei tot september wordt er al 62 jaar het Rattenfänger-Freilichtspiel gespeeld en je moet je voorstellen, er zijn ruim 2500 mensen bij. We hebben vooraf overleg gehad en hebben als TVI drie nummers mogen opvoeren en dat liep ook perfect. Het publiek was enthousiast en dat is een mooie opsteker voor ons!”

Theater voor Iedereen gaat de aankomende 2 maanden de laatste puntjes op de i zetten voor de komende voorstellingen. Op 2, 3 en 4 november wordt het stuk opgevoerd en dan moet alles in orde zijn. Blonk heeft er wel vertrouwen in : “De voorstelling staat en aankomende zaterdag hebben we de eerste doorloop (repetitie van begin tot eind, red.) maar nog niet alle decorstukken zijn gereed We willen straks niet alleen de theaterzaal maar ook de foyer en toegangshal er bij betrekken. Hoe dat er uit gaat zien kan men ontdekken als men komt naar de voorstelling!”. Kaarten voor de voorstelling kosten 12,50 en zijn verkrijgbaar via de website van theater Swanla.

Advertentie