8.5 C
New York
zondag 17 oktober 2021

College van Zuidplas op zonnige collegetour door Moordrecht

Onder een stralend zonnetje bracht het voltallige college van Zuidplas dinsdag 18 september een bezoek aan Moordrecht. Per gemeentelijke fiets maakte het gezelschap een collegetour door het dorp, waarbij stil werd gestaan bij verschillende gebouwen, projecten en toekomstige ontwikkelingen. Bewoners kregen de kans om kennis te maken met burgemeester Kats en zijn vier wethouders en om hen vragen te stellen dan wel te informeren over zaken die de inwoners aan het hart liggen.

Vanaf de voetbalvelden van Moordrecht vertrokken burgemeester Kats en de wethouders Jan Hordijk, Daan de Haas, Jan Verbeek en Jan Willem Schuurman op de fiets richting de Molukse wijk, waar de collegetour begon met een bezoek aan het JWF-gebouw. Hierna vervolgde men, in gezelschap van enkele ambtenaren van de gemeente, de fietstocht richting de Dorpsstraat. Hier werd gesproken met bewoners over de situatie in deze straat en bracht men enkele korte bezoekjes aan de lokale ondernemers die hier gevestigd zijn.

Ook het inmiddels beruchte beeld van het “meisje met de vink” kreeg de aandacht, er werd uitgebreid stilgestaan bij alle commotie die de verplaatsing van het beeld teweeg heeft gebracht in Moordrecht. Vervolgens werd achtereenvolgens stilgestaan bij het nieuwbouwproject op de Jozefschool-locatie, het ouderinitiatief op de voormalige Rank-locatie en de mogelijke nieuwe locatie voor de voetbalvelden van Moordrecht. Ook werd met een bewoner in de Beatrixstraat gesproken over de toekomstige herinrichting daar en de huidige parkeerproblematiek in de wijk.

Ook het wijkcentrum de Kroon werd spontaan aangedaan voor een bezoek, wat een extra feestelijk tintje kreeg omdat één van de vrijwilligsters vandaag haar zestigste verjaardag vierde. De fietstocht werd voortgezet richting de nieuwbouwwijk in aanbouw “de Brinkhorst”, waar men onder andere een bezoek bracht aan de Exalto-laan, die onlangs landelijk het nieuws haalde door het verdwijnen van het straatnaambordje, waarna de straat praktisch onvindbaar werd.  Via de Weidezoom en de Vierde Tochtweg keerde men weer terug  naar de voetbalvelden, waarmee een einde kwam aan deze zonnige collegetour door Moordrecht.

De bedoeling van de tocht, die overigens door alle dorpen van Zuidplas gehouden gaat worden of al heeft plaatsgevonden, is het kennismaken met de dorpen en de inwoners door het college. Situaties en locaties worden via deze tour nog eens extra onder de aandacht van de deelnemers gebracht en men kan het één en ander met eigen ogen aanschouwen. Binnenkort worden Zevenhuizen en Nieuwerkerk aan den IJssel ook aangedaan door de fietskaravaan van burgemeester Kats en zijn wethouders, de exacte data hiervoor zullen binnenkort bekend gemaakt worden.

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
693VolgersVolg