8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Jubileumboek “Moordrecht van toen” als lancering jubileum Historische vereniging Moordrecht

De viering van het 25-jarige bestaan van de Historische Vereniging Moordrecht krijgt vrijdag 28 september een vliegende start met de lancering van het prachtige jubileumboek ‘Moordrecht van Toen’ door wethouder Jan Verbeek van cultuur en erfgoed en de auteurs in Oudheidkamer Het Weeshuis. Het jubileumboek staat vol boeiende verhalen over markante Moordrechtenaren uit vervlogen tijden en de plekken waar zij woonden, leefden en vaak ook werkten. Elk hoofdstuk gaat vergezeld van een fraaie oude kiek van de betreffende woning of locatie en veelal ook de hoofdpersoon van het hoofdstuk. Gebundeld in het fraaie boek geven de verhalen een onvergetelijk tijdsbeeld van de periode 1900 – 1960.

‘Moordrecht van Toen’ is geschreven door Moerdregt-redacteuren Jaap Waasdorp en Henk van Kerkhof. De oude foto’s zijn zorgvuldig bewerkt door Dirk Hoogerwaard. Speciaal voor deze bijzondere uitgave heeft hij ook een eeuw oud glasnegatief afgestoft, digitaal bewerkt en daarmee opnieuw tot leven gewekt. De krachtige foto op de voorpagina is daarvan het bewijs.Over de keuze van plekken en ‘prominenten’ vertelt mede-auteur Henk van Kerkhof: “Nostalgie speelde een belangrijke rol bij de selectie. Neem het verhaal over Frans Kok. Bij het lezen zal menige Moordrechtenaar het oude winkeltje weer voor zich zien, Frans met zijn bakfiets door het dorp zien rijden en de polkabrokken proeven die je bij hem kon kopen.”

De inspanningen van het drietal hebben geleid tot een boeiend kijk- en leesboek dat bij vele Moordrechtenaren mooie herinneringen naar boven zal brengen.De waardevolle informatie over bijzondere plekken en bewoners maakt het boek ook tot een belangrijk historisch document. Leden van de vereniging krijgen ‘Moordrecht van Toen’ automatisch gratis thuisgestuurd.Nieuwe leden ontvangen het boek ook als zij zich vóór 1 januari aanmelden als lid. Het lidmaatschap bedraagt voor inwoners van Moordrecht € 17,50 en daarbuiten € 22,50.Als lid steunt men de activiteiten van de vereniging, zoals het bewaren van historische voorwerpen en historisch onderzoek. Ook ontvangt men gratis vier keer per jaar het historisch magazine ‘Moerdregt’ en is men welkom bij de boeiende ledenbijeenkomsten

Advertentie