8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Toekomstige moskee in Nieuwerkerk besmeurd met tomatensaus

Het voormalige pand van de postduivenvereniging in Nieuwerkerk aan den IJssel is maandag 24 september besmeurd met tomatensaus. De politie is een onderzoek gestart naar de vernieling aan de toekomstige moskee. De tomatensaus is maandagmiddag tussen 15.00 en 16.00 uur door onbekenden tegen het pand gegooid. Deelnemers aan Burgernet hebben maandagavond een e-mail met een getuigenoproep gekregen. Van de dader(s) is geen signalement bekend. De politie vraagt eventuele getuigen van het voorval contact op te nemen met de politie. Dit kan via 0900-8844 maar ook via meld misdaad anoniem, 0800-7000.

Deze zomer heeft de gemeente Zuidplas toestemming gegeven aan de postduivenvereniging om “de Reisduif” te verkopen. De vereniging wordt dit jaar opgeheven vanwege het gebrek aan leden. Het pand wordt verkocht aan het Nieuwerkerkse moskeebestuur Stichting Islamitische Moskee Errahmane. Het bestuur van de Moskee stichting was al jarenlang op zoek naar een groter pand. De gemeente verkoopt ook de grond onder het pand aan het moskeebestuur. De postduivenvereniging pachtte deze grond tot nu toe.

De moskeegangers in Nieuwerkerk aan den IJssel hebben de afgelopen jaren vaker te maken gehad met soms zeer ernstige bedreigingen. Tot nu toe maakt men gebruik van een klein pand aan de Prins Bernhardstraat in dezelfde buurt waar ook het toekomstige onderkomen staat. Wanneer de verhuizing gaat plaatsvinden is nog niet bekend.

Advertentie