8.5 C
New York
donderdag 18 april 2024

Auto schiet van dijk af na aanrijding in Moordrecht

Bij een aanrijding tussen twee auto’s op de Schielandse Hoge Zeedijk Oost tussen Gouda en Moordrecht is op donderdagmiddag 27 september een auto van de dijk geraakt. De beide voertuigen raakten elkaar door nog onbekende oorzaak. Doordat een van de voertuigen half op de dijk bleef staan zijn er meerdere brandweervoertuigen ter ondersteuning opgeroepen uit Gouda, Moordrecht en Nieuwerkerk aan den IJssel.  Deze zochten in eerste instantie aan de verkeerde kant om dat de melding over Schielandse Hoge Zeedijk West ging en niet over Oost.

De bestuurder van het voertuig op de dijk kon niet zelfstandig uit de auto komen en daarom heeft de brandweer de deur open moeten breken terwijl de wagen nog steeds bengelde op de dijk. De bestuurder is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis met een ambulance. Bij het bergen van de wagen die half op de dijk stond is niet alleen de weg maar ook het fietspad afgesloten geweest tussen Gouda en Moordrecht waarbij een fietsfile ontstond.

Iets verder op de dijk heeft ook een aanrijding plaatsgevonden kort na dit ongeval. Hierbij is een personenvoertuig, dat vanuit de richting van Moordrecht over de dijk reed, aangereden door een zandwagen die vanaf de Oostpolderweg de dijk opreed. De chauffeur van de kipwagen zag de auto over het hoofd, met een flinke botsing als gevolg, waarbij de auto tegen de rijrichting in op de andere weghelft tot stilstand kwam. als door een wonder was het resultaat hier alleen forse blikschade.

Advertentie