8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Trekvogels tellen met Rotta

Op zaterdag 6 oktober doet Natuur- en Vogelwacht Rotta net als voorgaande jaren weer mee met de internationale vogeltrekdag Euro Birdwatch. Van 8 uur ’s-ochtends tot 12.00 uur worden alle vogels geteld die over trektelpost Lührs trekken. Lührs trektelpost is te vinden op de top van de skiberg in Bergschenhoek in het Hoge Bergse Bos, aan de andere kant van de Rotte bij Oud Verlaat.

Wie mee wil doen kan aansluiten , aanmelden is niet nodig ! men kan gewoon langskomen en een uurtje meetellen. Ervaring met het tellen van vogels is niet noodzakelijk. Iedereen is welkom. Als men een verrekijker heeft wordt aangeraden om deze mee te brengen. Voor meer informatie : Hans Sanders tel. 06-40567769 of via emailadres  hsas22@gmail.com

De meest bekende trekvogel in onze regio is de Zwaluw. Foto boven is van de blauwborst, gemaakt door Rob Belterman : ” De mannen arriveren laatste week maart en zoeken een territorium. Vrouwtjes komen ca. 2 weken later. Ze vertrekken augustus /september weer naar het warme zuiden (Zuid-Europa of nog  verder naar West-Afrika)”.

Advertentie