8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Viaduct Westringdijk over A20 gevaarlijk bij hoge snelheid

Op de Facebookpagina Klaag en klachtensite Nieuwerkerk aan den ijssel was een foto geplaatst door Rob van Lopik over de vele beschadigingen van het asfalt van het viaduct over de A20 als verlengde van de Westringdijk. Die bemerkte dat hij het asfalt raakte door mogelijke verzakking met de aansluiting met het viaduct.  Een andere inwoner had de verzakking inmiddels al het gemeld bij de gemeente Zuidplas. Navraag door Gouwe IJssel nieuws levert in ieder geval op dat het niet helemaal duidelijk is wie de eigenaar van de weg is, het kunstwerk is eigendom van Rijkswaterstaat, de aansluitende wegen zijn van de gemeente Zuidplas.

Na overleg tussen de gemeente Zuidplas en Rijkswaterstaat op 26 september heeft Rijkswaterstaat direct de snelheid verlaagd naar 30 kilometer per uur door borden te plaatsen. Volgens de gemeentelijke woordvoerder  kan er nu geen gevaar zijn : ‘Wanneer automobilisten zich aan de aangegeven snelheid houden, bestaat er geen gevaar’.  Uit het overleg met Rijkswaterstaat  bleek dat het herstel medio oktober plaatsvindt. ”
Op de vraag of inwoners eventuele schade kunnen melden bij de gemeente was het antwoord van de gemeentewoordvoerder : ‘ Dat is nog niet bekend. Aangezien de oorzaak nog niet is vastgesteld, is nog niet duidelijk of de verantwoordelijkheid ligt bij Rijkswaterstaat, of de gemeente Zuidplas. ‘

Foto;s Rob van Lopik

Advertentie