8.5 C
New York
donderdag 4 juni 2020

Zwemwaterseizoen ten einde voor ODMH : geen controles kwaliteit zwemwater meer tot 1 mei

De milieudienst ODMH heeft op 1 oktober bekend gemaakt dat het zwemwaterseizoen ten einde is. Dit betekent dat de zwemwaterinspecteurs van de ODMH niet langer de officiële zwemwaterlocaties in de provincie Zuid-Holland inspecteren. De inspecteurs controleren in onze regio de kwaliteit van de Zevenhuizerplas aan beiden kanten. 

Op 1 mei 2019 start het nieuwe zwemwaterseizoen. Het zwemwaterseizoen loopt jaarlijks van 1 mei tot 1 oktober. In die tijd controleren onze zwemwaterinspecteurs de officiële zwemwaterlocaties op veiligheid, hygiëne en zwemwaterkwaliteit. Als de situatie daartoe aanleiding geeft, neemt de ODMH maatregelen. Dit kan zijn het afgeven van een waarschuwing, een negatief zwemadvies of een zwemverbod. Als er voor een locatie een maatregel geldt dan wordt dit duidelijk aangegeven op de blauwe informatieborden bij de betreffende locatie, op www.zwemwater.nl en ook wordt erover getwitterd.


Volg het laatste nieuws

2,239FansLike
322VolgersVolg
480VolgersVolg