8.5 C
New York
donderdag 2 mei 2024

Dorpswethouderspreekuren : Openbare ruimte klachten en beetje wat andere zaken

Sinds een paar jaar is er een dorpswethouderspreekuur voor de dorpswethouders. Op zaterdag 29 september stonden de vier wethouders met statafel in de dorpen om met inwoners in gesprek te gaan. We vroegen aan Jan Hordijk welke onderwerpen hij te horen kreeg : ‘Het onkruid staat te hoog en er is teveel kroos in de sloot. Er wordt te hard gereden, er moeten meer losloop gebieden komen voor honden, klachten over de hondenpoep en een vraag over de toekomst van Moerveen, waar een kerkgenootschap interesse in heeft”. Dat was mijn oogst in Moerkapelle”.

Archief foto wethouder Hordijk tijdens spreekuur

In Zevenhuizen stond Wethouder Verbeek en hij vertelde in een tweet zijn ervaringen van de dag : “Spreekuur dorpswethouder levert goede gesprekken op in zonnig gezellig #Zevenhuizen : parkeren, te snel rijden, 2de supermarkt, openbaar vervoer, station, onderwijshuisvesting, zonnepanelen, sportaccommodatie, invalide parkeerplaatsen, speeltoestellen en vliegtuigen!”

Wethouder de Haas deelde zijn dorpswethouderspreekuur in Nieuwerkerk aan den IJssel met de koffietour in kader van de week tegen eenzaamheid. Toch kwamen er een paar mensen op hem af met problemen die ze ervaren. Mevrouw Schrijver uit de Oranjebuurt is al een tijd via allerlei kanalen bezig met de nieuwe plantjes in de wijk. Ze vindt deze echt veel armoedig en heeft liever wat mooiere planten zoals bijvoorbeeld langs de Europalaan. Meneer Sips is teleurgesteld over dat de Kruiden wel en de Mossenbuurt geen groot onderhoud heeft gekregen en dat terwijl de Mossen er eerder stonden van de Kruidenbuurt. 

Wethouder de Haas met mevrouw Schrijver

Wethouder de Haas gaat achter beiden problemen aan en terwijl zijn medewerker nog de gegevens op aan het schrijven is wordt hij al weer aan zijn jasje getrokken. Meneer Kooymans gebruikt regelmatig het fietspad aan de Eendendaal met zijn scootmobiel maar ervaart dat e-bikes en wielrenners veel te hard rijden in het dorp en dat ze dan ook niet fijne opmerkingen naar de meneer roepen. De Haas luistert en denkt mee maar heeft nog geen pasklare oplossing. Antwoord zal hij door de vakafdeling laten geven maar meneer Kooymans is al bij met een luisterend oor. Wethouder de Haas geniet van de momenten met de inwoners ‘’Ik ervaar het als een aanvulling op mijn werk als wethouder. Ook al gaan we nu ook de straat op met de collegetour op dinsdag zouden we dit soort contacten nog meer moeten doen!”.

de redactie heeft niet gesproken met wethouder Schuurman die in Moordrecht stond. 

Advertentie