Zuidplas sportweekeinde : CKV en VV Nieuwerkerk winnen weer, medailles voor Jungshin Kwan

Voetbal
In de zaterdag vierde klasse B wonnen de beiden teams uit Zuidplas, v.v. Moordrecht pakte de eerste overwinning van dit jaar in en tegen Kamerik met 1-2 en v.v. Moerkapelle won thuis met 3-0 tegen Bodegraven en staat hierdoor op een mooie tweede plek. In de vierde klasse F won v.v. Nieuwerkerk thuis met 4-0 tegen vv SDV uit Rotterdam en blijft mede koploper zonder puntverlies.
In de zondag eerste klasse B lijkt v.v. Groeneweg nog niet zijn draai te hebben gevonden, ook de derde wedstrijd werd een verliespartij, dit keer tegen CVV de Zwervers met 2-1 in Capelle aan den IJssel. De ploeg van Rene van Beek staat samen met VELO op de laatste plaats. 

Korfbal
De IJsselvogels uit Moordrecht hebben nog steeds niet gewonnen. Thuis werd het een nipte 14-16 nederlaag tegen Maassluis en daarmee staan de mannen en vrouwen uit Moordrecht op de laatste plaats. 
CKV Nieuwerkerk ging onder begeleiding van 100 supporters naar Oranje Wit in Dordrecht.   Na een klein kwartier was het 0-4 en kort voor rust 3-7. Door twee cadeautjes van de leidsvrouw ging Oranje Wit toch met een redelijk gevoel rusten: 5-7.  Het jeugdige Nieuwerkerk raakte niet in paniek en bleef vertrouwen in het eigen spel. Het verschil werd hersteld naar drie (7-10 en 9-12). En vanaf die stand sloeg Nieuwerkerk een beslissend gaatje naar 9-16. Het laatste kwartier ging Oranje Wit alles of niets spelen met de twee internationals Oppe en Brouwer naast elkaar. Juist Niels Stuurstraat excelleerde in deze fase en zorgde ervoor dat Oranje Wit niet dichterbij kon komen. Ook Jasper Marck was met drie goals belangrijk in deze slotfase. Uiteindelijk een keurige 17-20 overwinning voor koploper
Nieuwerkerk die daarmee zonder puntverlies zijn. 

Volleybal
De heren van CAS CRM/ZVH speelden hun eerste thuiswedstrijd in Swanla tegen het team van HLB Van Daal/DS uit Den Dungen onder grote belangstelling van de nieuwe sponsors. De Zevenhuizense heren lieten vanaf het begin zien wat hun intentie was en konden de wedstrijd via de setstanden 25-14, 24-26, 25-19 en 25-23 met 3-1 winnen en de volle winst in Zevenhuizen houden.

In dezelfde Topdivisie heren had Maatwerkers VCN geen kind aan Volley Tilburg, die werden met 3-0 snel naar huis gestuurd. VCN klom naar een vijfde plek en ZVH staat nu op een vierde plek.
Bij de dames in de Topdivisie wist  Laudame Financials VCN een 2-3 overwinning mee te slepen tegen Dynamo Apeldoorn.

Taekwon-do
De leden van Taekwon-Do club Jungshin Kwan waren afgelopen zondag zeer succesvol op de ITF Battle. Op het onderdeel stijlpatronen wist Matthew van Ginhoven een 3e plaats te bemachtigen. Judith Visser wist al haar partijen te winnen en mocht op het hoogste podium klimmen om haar gouden medaille in ontvangst te nemen. Bij het onderdeel springen moest Kira Visser in een grote poule flink aan de slag en er waren heel wat rondes nodig (waarbij het doel steeds hoger wordt gehangen) om de winnaar te bepalen. Uiteindelijk was Kira de enige deelnemer die de plank ruim 35cm boven haar eigen hoofd wist te raken en werd ze eerste. (zie foto bovenaan artikel)

Het laatste onderdeel van de dag is traditioneel het sparren en ook daarbij liet de club uit Nieuwerkerk aan den Ijssel zich gelden. Chad Terlouw moest al zijn doorzettingsvermogen aanspreken en sleepte een zwaarbevochten bronzen plak in de wacht. Judith Visser drong door tot de finale en trof daar dezelfde tegenstander als bij de stijlpatronen. Ook dit maal wist Judith haar te overklassen en zonsondergang ze haar tweede gouden medaille van de dag! Al met al kunnen de deelnemers terugkijken op een zeer succesvol toernooi en kijkt de club met vertrouwen uit naar het Nederlands Kampioenschap dat begin november plaatsvindt.

Kampioenengalerij 
Felicitaties aan de kampioenen van C2, E2, E7 en F1 van CKV Nieuwerkerk!